Uvjeti korištenja portala Bilješke GFI u vlasništvu trgovačkog društva Bilješke GFI j.d.o.o.

Dobrodošli!

Bilješke GFI j.d.o.o. (dalje u tekstu: Bilješke GFI) vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja portala biljeske-gfi.hr koje je regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem portala i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju biljeske-gfi.hr domeni (dalje u tekstu: portal) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Sadržaj i usluge portala te njihove promjene

Bilješke GFI svojim korisnicima pruža pristup mnoštvu različitih internetskih izvora sadržaja.

Bilješke GFI zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. Bilješke GFI nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Bilješke GFI se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje portala za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na portalu te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja portala.

Obveze korisnika pri korištenju portala

Korisnicima portala nije dopušteno:

1) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

2) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

3) lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

4) manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala,

5) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

6) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,

7) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,

8) korištenje, na bilo koji način, portala za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje)

9) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Bilješke GFI zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

Autorska prava

Sadržaj na portalu zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Centra ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Centru ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Bilješke GFI se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Bilješke GFI će prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja u skladu s važećim propisima. Navedeni podaci će se koristiti primjerice u svrhu informiranja korisnika o uslugama i sadržajima portala, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika portala kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja sadržaja i usluga portala.

Bilješke GFI i portal koriste tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi bio u mogućnosti besplatno pružiti uslugu korisnicima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika usluge portala samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta portalu, omogućuje mu da se učinkovitije služi portalom i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, portal prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom koristi uslugu treće strane.

Portal također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga i proizvoda te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika usluge portala mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku usluge portala dostavlja portal ili partner omogućuje se putem kolačića koje portal, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika.

Korištenjem portala smatra se da su korisnici i/ili posjetitelji u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka u vezi s kolačićima i mogućnostima glede iste.

Bilješke GFI ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled portala kao medija, Bilješke GFI zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja s portala bez prethodne obavijesti. Bilješke GFI neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja portala. Bilješke GFI zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici portala koristi u promotivne svrhe.

Ukidanje, blokiranje i zabrana korištenja usluga portala

Bilješke GFI zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja (blokiranje) tj. pregleda korisniku portala bez prethodne najave ili/i objašnjenja. Bilješke GFI ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem pregleda, tj. korištenja.

Prenošenje sadržaja s portala u drugim medijima

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s portala, pod sljedećim uvjetima:

A) ako autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ako se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja;

B) obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanje javnosti prenesenog autorskog djela u zaglavlju naznačiti izvor i autorstvo djela (Bilješke GFI j.d.o.o. ili biljeske-gfi.hr),

C) obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku web stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi,

D) prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta.

© Bilješke GFI j.d.o.o. 2017 – 2019 Sva prava pridržana.